Великобритания може да загуби близо половин милион работни места и

...
 Великобритания може да загуби близо половин милион работни места и
Коментари Харесай

Великобритания може да загуби половин милион работни места без сделка за Brexit

 Великобритания може да загуби близо половин милион работни места и 50 милиарда паунда (67 милиарда долара) вложения в границите на 12 години, в случай че Лондон не успее да подписа комерсиално съглашение с Европейския съюз. Това излиза наяве от отчет, поръчан от кмета на английската столица Садик Хан.
Изследването преглежда пет разнообразни сюжета за Brexit и проучва икономическото им въздействие върху девет промишлености – от строителство до финанси, оповестява Ройтерс.

Според изследването при вид, в който няма реализирано съглашение, най-силно ударени ще бъдат финансовият бранш и професионалните услуги. Там работните места ще намалеят с 119 000. 

Само в Лондон се чака така наречен „ корав Brexit “ да аргументи загубата на 87 000 работни места. В същото време при подобен сюжет през 2030 година икономическата продукция на столицата ще е с 2% по-ниска спрямо разновидностите с реализирано съглашение.

Но макар удара върху стопанската система на Лондон градът ще е в доста по-изгодна позиция от останалата част на страната, показва вестник Guardian. В народен мащаб „ корав Brexit “ ще аргументи спад с 3,3% на икономическото произвеждане до 2030 година

„ Ако държавното управление продължи с неприятното справяне с договарянията, може да се окажем на път към едно изгубено десетилетие на невисок напредък и слаба претовареност “, съобщи Хан и добави, че времето за катурване на хода на договарянията изтича.

Очаква се скоро Англия и Европейски Съюз да стартират втората част от разговора си, който визира точно бъдещите им търговски взаимоотношения, откакто преди този момент уредиха общите въпроси към развода си.

Една от главните точки на спор сред Брюксел и Лондон ще бъде възможният предстоящ достъп на английския финансов бранш до европейския обединен пазар, добавя Ройтерс. 
По публикацията работиха: Елена Илиева, редактор Деляна Петкова
 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР